Hur ofta byter motorcykeldäck

- 2021-07-03-

Motorcykeldäckbyts i allmänhet vart tredje år eller 60 000 kilometer. Men om motorcykeldäcket är skadat eller däckmönstret har slitits platt, eller åldras, måste det bytas ut i tid, annars leder det lätt till en säker trafikolycka.

Dessutom, hur ofta amotorcykeldäckändras beror inte bara på hur många mil du har sprungit. Däckets kvalitet, däckets väglag, vädret, körvanor, parkeringstid etc. kan alla påverka däckets slitage, och bytescykeln kommer också att variera.
Generellt bör användningen av däck inte överstiga 3 år, och körsträckan bör inte överstiga 60 000 kilometer. De däck som överskrider denna gräns kommer gradvis att minska i prestandaparametrar. Därför är det bättre att byta ut den så snart som möjligt om möjligt. Du kan referera till de fyra siffrorna på däckets sidovägg för att indikera tillverkningsdatumet för däcket. De två första siffrorna representerar veckonummer och de två sista siffrorna representerar året.

Kontrollera däcken före varje åktur. Om det upptäcks sprickor eller utbuktningar, byt däcken omedelbart. Var uppmärksam på däcktrycket. Otillräckligmotorcykeldäcktryck kommer att orsaka överdriven däckdeformation, vilket inte bara kommer att orsaka skador på däcket, utan också göra hanteringen trögare och minska gränsen för kurvor, vilket lätt kan orsaka en krasch.